خرید از سراسر دنیا

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

» شرکت سهامی خاص و چگونگی ثبت آن

شرکت سهامی خاص و چگونگی ثبت آن

ابتدا به تعریف مفهموم شرکت سهامی خاص میپردازیم:

شرکت سهامی شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آن ها است شرکت سهامی،شرکت بازرگانی محسوب می شود، ولو این که موضوع عملیات آن،بازرگانی نباشد".بنابراین،شرکت سهامی به محض تشکیل و ثبت،در زمره شرکت های تجاری قرار می گیرد.هر چند که برای انجام امور غیر تجاری تاسیس شده باشد و با توجه به اینکه موضوع شرکت های تجاری دیگر،باید حتماَ امور تجاری باشد،تا شرکت بازرگانی محسوب گردند،لذا می توان گفت که لایحه اصلاح قانون تجارت،در مورد شرکت های سهامی عام و خاص، استثنا قایل شده است.

مدارک ، اطلاعات و شرایط لازم جهت ثبت شرکت : (مدارک و شرایط ثبت شرکت سهامی خاص تقریبا مشابه شرکت با مسئولیت محدود میباشد البته با چندین تفاوت مهم که در ادامه به آنها میپردازیم)

1.انتخاب حداقل 1 و حداکثر 5 اسم به ترتیب الویت برای شرکت

نکته: اسامی انتخابی باید سه سیلابی باشد و در آن از اسامی بیگانه استفاده نشود و حداقل یکی از سه سیلاب از اسامی خاص باشد به علاوه از نام و نام خانوادگی هر یک از شرکا در نام شرکت استفاده نشود(در غیر این صورت شرکت ماهیت تضامنی پیدا میکند که در یک تایپیک جداگانه به برسی این نوع شرکت میپردازیم)

2.انتخاب موضوع فعالیت شرکت (شما باید حداقل یک و حداکثر n حیطه برای فعالیت شرکت انتخاب کنید)

نکته: برخی از حیطه های فعالیت نیازمند مجوز از مراکز ذیصلاح هستند مثل : موضوعات فعالیت مربوط به امور فرهنگی و هنری و خبری و تبلیغاتی (در یک تایپیک مجزا به طور مفصل و مجزا این فعالیت ها را مورد بحث قرار می دهیم)

3.برای ثبت این نوع شرکت حداقل سه نفر شریک یا بیشتر به علاوه دو نفر به عنوان بازرسین شرکت لازم است که انتخاب شوند.

نکته: بازرسین نمیتوانند از اقوام درجه یک شرکا و اعضای هیت مدیره باشند. همچنین بازرسین میتوانند هم شخص حقیقی باشند هم شخصیت حقوقی مثلا موسسه حسابرسی .

4.حداقل سرمایه لازم برای ثبت مبلغ 100 هزار تومان میباشد

نکته: برعکس شرکت با مسئولیت محدود که سرمایه شرکت نیازی به واریزی در بانک و مرجعی نداشت، در شرکت سهامی خاص باید حداقل 35 درصد سرمایه شرکت به حساب بانک واریز گردد. برای این کار ابتدا لازم است یکی از اعضای شرکت به همراه مدارک شرکت از جمله اساسنامه، اظهارنامه و... به بانک مراجعه و حسابی تحت عنوان شرکت در شرف تاسیس ایجاد کند و حداقل 35 درصد از کل سرمایه شرکت را در این حساب واریز کند سپس از بانک مربوطه فیش واریز دریافت و پس از تکمیل مراحل به همراه سایر مدارک برای اداره ثبت شرکتها ارسال نماید.

5.بعد از مشخص کردن میزان سرمایه شرکت باید سهام هر یک از شرکا مشخص شود. در شرکت سهامی خاص سرمایه به سهام مساوی تقسیم میشود و شرکاء تا میزانی که سهم قبول نموده‌اند مسئول هستند و زائد بر آن مسئولیتی ندارند و اگر شرکت به نحوی متضرر گردید که علاوه بر استهلاک سرمایه، مبلغی هم بدهکار شد، صاحبان سهام ملزم به پرداخت دیون شرکت نخواهند بود. مثلا شرکتی که سرمایه آن دو میلیون ریال است اگر ورشکست شود به نحوی که پانصد هزار ریال پس از استهلاک سرمایه کسر بیاورد، طلبکاران حق مطالبه از شرکاء را نخواهند داشت زیرا شخصیت و اعتبار شرکاء به هیچ وجه در شرکت دخالتی ندارد.

6.سپس سمت افراد (اعضای هیت مدیره) در شرکت را مشخص میکنیم (سمت ها: مدیر عامل، ریس هیات مدیره، نایب ریس هیات مدیره، عضو هیات مدیره و...)

نکته:اعضای هیت مدیره باید از شرکا باشند مگر مدیر عامل که میتوان آن را خارج از شرکا انتخاب نمود اما ممکن است شخصی سهام دار باشد لکن در شرکت سمتی نداشته باشد در این صورت این امر ممکن تلقی میشود.

7.انتخاب یک آدرس در محدوده مورد نظر برای مکان شرکت به همراه کد پستی و شماره ثابت آن

نکته: مکان انتخابی برای شرکت لزوما نیاز نیست اداری تجاری باشد شما میتوانید تا پیدا کردن مکانی مناسب، برای شرکت به طور موقت آدرس یک ملک مسکونی را ارئه دهید ولی بعد ها برای اخذ کد اقتصادی برای شرکت نیازمند این امر هستید که مکان شرکت حتما ملکی اداری و تجاری باشد و شرکت در آن آدرس فعالیت داشته باشد به منظور این امر شما میتوانید صورتجلصه ای تنظیم و آدرس شرکت را تغییر دهید.

8.گواهی عدم سو پیشینه برای اعضای هیات مدیره (گواهی عدم سو پیشینه فقط و فقط برای اعضای هیات مدیره لازم و ضروری است و افرادی که صرفا سهام دارند و یا بازرسین نیاز به ارئه این گواهی ندارند.)

نکته: برای اخذ این گواهی کافیست به نزدیک ترین مرکز پلیس به اضافه ده محل زندگی خود مراجعه و اعلام کنید برای ثبت شرکت نیاز به این گواهی دارید سپس ظرف دو الی سه هفته گواهی را درب منزلی که آدرس آن را به پلیس به اضافه ده اعلام کردید دریافت نمایید.

9.عکس کارت ملی و شناسنامه کلی شرکا و اعضا و بازرسین

نحوه ثبت شرکت و مراحل اداری آن:

پس از تهیه اطلاعات و مدارک لازم به سایت https://irsherkat.ssaa.ir مراجعه کرده به قسمت تاسیس شخصیت حقوقی رفته و گزینه ی پذیرش درخواست تأسیس شخصیت حقوقی انتخاب و نوع شخصیت حقوقی خود را شرکت سهامی خاص انتخاب کنید در گام های بعدی جدول ها را طبق اطلاعات و مدارکی که آماده کرده اید تکمیل و تا گام آخر ادامه دهید تا به تایید نهایی اسامی برسید. پس از تایید نهایی، سایت به شما یک شماره پیگیری میدهد که باید آن را در جایی یادداشت کنید سپس بعد از مدت 1 الی 2 روز کاری مجددا به سایت مراجعه کرده در قسمت پیگیری درخواست شماره پیگیری خود را وارد کنید و روی بازیابی درخواست کلیک کنید اگر اسامی شما هیچ کدام مورد تایید اداره ثبت شرکتها قرار نگرفته باشد سیستم از شما میخواهد که مجددا 5 اسم دیگر ارائه دهید اما اگر یکی از اسامی مورد تایید باشد سیستم آن را تایید و در اعضای آن به شما مدارکی از قبیل اساسنامه شرکت ،اظهارنامه و... (در شرکت سهامی خاص برعکس شرکت با مسئولیت محدود شرکتنامه و تقاضانامه وجود ندارد و به جای آنها اظهارنامه ثبتی جایگزین شده است) را ارائه میدهد سپس شما باید دو نسخه از این مدارک را کپی و به امضای تمامی اعضا و بازرسین رسانده و درنهایت به همراه گواهی های عدم سو پیشینه اعضا و مجوز فعالیت شرکت(درصورت نیاز) برای اداره ثبت شرکتها پست نمایید (این مدارک باید از طریق باجه های منتخب اداره ثبت شرکتها پست شود) پس از گذشت 7 الی 10 روز کاری مجددا به سایت مراجعه کرده و با شماره پیگیری قبلی وارد شوید اگر در انجام مراحل خطا کرده باشید سیستم از شما میخواهد که آن را طی حداکثر 30 روز تقویمی رفع نمایید و اگر تمامی مراحل را به درستی انجام داده باشید پیام مبنی بر تاسیس شخصیت حقوقی دریافت خواهید کرد و سیستم به شما آگهی ثبتی ارائه میدهد که فقط کافیست یک نسخه از آن را کپی و به همراه کارت ملی خود به اداره ثبت شرکتهای مربوطه مراجعه و مدارک مربوط به شرکت ثبت شده ی خود را دریافت کنید.

تبریک!!حال شما صاحب یک شرکت سهامی خاص هستید.

فرم ارسال نظر


مطالب پیشنهادی از سراسر وب




  مشاور ایرانی در لندن   |   تهران وکیل   |   گردشگری ارم بلاگ   |   فروش تجهیزات ویپ  


آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین مطالب مجله


دوره ای که به جرات میتونه ورق زندگیتو عوض کنه! دوره ای که به جرات میتونه ورق زندگیتو عوض کنه! مشاهده